mandag 25. juli 2011

Getting ready for the 22nd World Scout Jamboree in Sweden


This week will be the beginning of the 22nd word Scout Jamboree.

I have made myself some nametags for all my camping stuff, and a few to give away. I made a large card/tag with a Penny Black stamp "nature trail ted". It was supposed to be a polar bear, since that is our staff-groups logo, but a white teddy bear would have to do the job. Then I took a photo of the large image and used this to make several smal tags.

(coloring-pages-kids.com)


onsdag 20. juli 2011

My first mechanical paper model - a geocacher

Rett før sommeren så jeg noen fantastiske mekaniske leker laget av papir. Dette kalles også karakuri eller automata. Dette var leker som hadde et sveivehåndtak på den ene siden og mye som skjedde på selve leken når en sveivet på håndtaket. Jeg ble fasinert av dette og bestemte meg for å prøve å lage noe lignende.

Denne lille mekaniske modellen har jeg diktet selv, men jeg har tatt utgangspunkt i forkjellige andre papirutgaver for å lage selve mekanikken. Film for å vise hvordan den fungerer finnes nederst i innlegget.

Utgangspunktet var å lage noe til mannen min på vår 16 års bryllupsdag. Han er ivrig geocacher. (Hovedpoeng: orientering med GPS for å finne bokser med en loggbok som er gjemt i byer og i naturen over hele verden) - så dermed var temaet valgt.


Modellen består av en eske hvor all mekanikken er gjemt inni esken. På den ene siden kan det skimtes et hull hvor tannhjulene er synlige. Modellen er en mann i shorts, sko og kortermet skjorte med en GPS i den ene hånden. På hodet har han en australsk hatt med en liten krokodille charm på bremmen.


Når en vrir på håndtaket, som kan skimtes bak mannen, strekker mannen armene oppover, hatten heves og en liten geocache kommer fram fra vegetasjonen. Den lille boksen som kan skimtes nedenfor mannen inneholder et lite loggark og en liten blyant!


Over mannen snurrer det noe som skal være en satellitt (fri tolkning av bilder av satellitter :) ). GPS gir koordinater på hvor du er og hvor cacheboksene er gjemt ved å bruke satellitter - så derfor er disse en viktig del av geocachingen.

Her skimtes tannhjulene inni boksen som får rotasjonsbevegelsen til å skifte 90grader og gjør at geocacheboksen kommer tilsyne, og at satellitten roterer. Mal på disse tannhjulene finner du her: Printable bevel gears. Stempelet "Klem" er fra Unik hobby. Bak rosene og billetten med "klem" skjules mekanismen som får mannen til å veive med armene og hatten hans til å bevege seg. Utgangspunktet er en "Simple Crank Slider" modell. Hvis du ble litt inspirert til å finne ut mer om mekaniske leker og bevegelser anbefaler jeg denne siden: www.robives.com.


For å bygge litt forhøyninger i terrenget har jeg brukt skiver av tykk papp. Pappbitene er limt sammen, distresset med mosegrønt. Jeg har også tatt på litt kobberglitter. Jeg har også pyntet med roser, blomster, små egg, utklipte sommerfugler, krokrodillecharm og utstansede blader. Papiret på toppen er fra Basic gray, mens det grønne på siden er et ark jeg har kjøpt på The range i England (anbefales for de som skal over dammen).


På baksiden av boksen har jeg stemplet teksten "Å kunne se gleden i andres glede - det er hemmeligheten bak lykke". Jeg gleder meg over å se mannen min geocache og han gleder seg over å se meg være kreativ.

 

Hadde tenkt at jeg skulle få med en liten hund på modellen - men slik ble det ikke...trodde jeg - jeg hører at hun har sneket seg med på lyden på videoen :)


Utfordringer jeg er med på med denne modellen:

lørdag 16. juli 2011

A trifold safari card for a baby girl - Et safaribrettekort til en jente baby

Fetteren min har fått en liten jente. Etter at fetteren min giftet seg dro de på safari på bryllupsreise - derfor tenkte jeg at jeg skulle lage et safarikort til den lille jenta. Jeg begynte ganske sent med kortet -og det ble derfor ganske enkelt.

Det første jeg fant ut var at å lage safarikort til en jente ikke er så enkelt - safaritema er kanskje mer et guttetema?


Det finnes et utall av brettekort. Jeg har tenkt at jeg har litt lyst til å prøve meg på forskjellige typer - så her har jeg prøvd meg på et "trifold" kort. 


På bildet på dette kortet har jeg brukt et Giraff digitalstempel som er en freebie som er skrevet ut på akvarellpapir. Giraffen og bakgrunnen er malt med akvarell. Tigergutt er et klistremerke som er klippet til slik at det ser ut som han holder rundt giraffen.

Jeg har forsøkt å holde meg til skissen fra Sketchy colors denne gangen. Dette var også en fargeutfordring hvor en skulle bruke lys blå, beige og brun. Jeg har i tillegg blandet inn en anelse rosa siden kortet var til en babyjente og ikke en gutt.


Dette er baksiden av kortet.


Bildet av Tussi er klippet ut fra en gammel Ole Brumm bok fra loppemarked og distresset i kantene. Ole brumm charmen har jeg hatt liggende en stund, men jeg synes den passet til kortet.


Teksten på kortet er den samme som står på safaribuksa som er gaven som følger med kortet.


Skyene i bakgrunnen har jeg laget ved å klippe en sjablong og stemple over den. Ole Brumm med honningkrukkene er et klistremerke.


Skyene her er også laget med sjablong. Ole Brumm med ballongen er et klistremerke.

Utfordringer jeg er med på med dette kortet:





When the dog just wants some attention....

Det har vært noen herlige sommerdager denne sommeren, men regnvær har gjort at tiden som skulle brukes på malearbeid utendørs kan brukes til hobby innendørs. 


Jeg har forsøkt å sy litt. Bikkja har funnet ut at det er lurt å legge seg oppi stoffet og mønsteret med en gang jeg finner det frem - for å få litt oppmerksomhet og kos. Staheten til bikkja er typisk for terriere og den kan jeg ikke trene vekk, men jeg ser at vi jeg har en jobb og må trene på noe her...

mandag 11. juli 2011

Seed storage box - Eske til oppbevaring av frø

Jeg har lenge tenkt på at jeg burde ha en eske til å oppbevaring av frø. I våres var jeg på loppemarked og fant en gammel kartotekboks som jeg så potensiale i. Boksen ble malt og pyntet og slik ble det ferdige resultatet:


Endelig har jeg klart å få tak i ark fra Pion design! Det har ikke vært helt lett på denne siden av Oslo.  Det er bare så veldig synd å klippe i dem.


Selve skissen til lokket er fra CLP sin utfordring Den blå svirlen har jeg tegnet på frihånd og skåret ut med skalpell. Kanten rundt vintage bildet (fra 3ndy papir "love") er klippet med mønstersaks og skåret med skalpell. Papiret i bakkant (vertikal stripe bak blomstene) er fra Basic gray. Halvperlene i blomstene er fra Kort og godt.


Det meste av blomster har jeg laget selv denne gangen - begynner å gå tom for små hvite roser, og ville derfor finne en annen løsning.


De små rosene er laget av kaffefilterpapir - stanset ut med blomsterpunch - sydd flere sammen - gjort dem gjennomvåte og krøllet dem sammen - så har de ligget til tørk. Under den store blomsten nederst i bildet ligger en del av en heklet blondeduk. Jeg har også brukt gamle nupereller.



Etiketten er klippet på frihånd og bokstavene skåret ut med skalpell og kantene på bokstavene er distresset med hvit.


Inni boksen har jeg laget skilleark slik at frøposene kan sorteres.

Skillearkene er pyntet og laminert.


Dette var boksen slik den var da jeg kjøpte den.

Mye av dette er skåret ut med skalpell - som jeg har gjort i mange år - men nå har jeg fått meg en Silhouette masin, så da håper jeg det kan bli litt enklere...

Jeg er med på disse utfordringene med denne boksen:

søndag 10. juli 2011

The garden in July

Jeg kan ikke si at jeg bare sitter og er kreativ inne for tiden. Det er også mye å gjøre ute i hagen - noe som jeg synes er kjempetrivelig!



Vi flyttet inn i huset vårt for 4 år siden og vi har gjort om hele hagen, som er på litt under et mål. Vi startet med å kappe ned omlag 50 trær. Så bygde vi garasje, gjorde om alle bed og bygget ny platting for å nevne noe. Enda har vi endel igjen.

I dag har det vært litt opphold i regnet, så jeg har tatt med meg kameraet ut i hagen for å få med litt av sommerstemningen.

Hortensia

Aubergine

Kangeroo Paw - En morsom australsk sak spm gjør at jeg lengter litt tilbake :)

Denne rosa rosen var i hagen da vi overtok den - men den klarte seg ikke så bra der den sto - nå har den byttet plass og trives godt. Jeg er ikke sikker på arten.

Rosen "The Fairy"
The Fairy rosen er helt nyinnkjøpt - tanken er at den skal strekke seg utover en granittmur.

Rosen "Santana".
Langs den ene siden av huset har jeg laget et rosebed med Santana og Flammentanz.
Tanken er at de skal slynge seg oppover husveggen med tid og stunder. Rosene er festet til espalier som kan hektes av veggen når huset skal males.

torsdag 7. juli 2011

DIY Desktop Carusel

Ja, ja. Jeg har etterhvert fått mer og mer tusjer, sakser og andre ting som jeg trenger et bedre oppbevaringssystem for.

Jeg har søkt litt på nett og sett endel penneholdere, mange er vanskelig å få tak i her i landet og mange er veldig dyre. Jeg hadde bestemt med for at det skulle være en god størrelse på den og at den skulle kunne snurre og skuffene skulle være litt dypere enn dem jeg hadde sett på nett. Den skulle være enkel og hvit.

Jeg bestemte meg for å tørke støv av stikksagen og lage noe selv. Jeg dro på den lokale byggvarebutikken og fikk kjøpe en rest av en skadet MDF plate (ca 50cm x 200cm x 0,5cm) for 20 kr. Bitene ble tegnet opp, sagd ut, slipt og limt sammen med trelim. Etter at den var satt sammen ble den grunnet og malt med antikkhvit vannbasert lakkmaling.


Knotter til skuffene ble kjøpt på Biltema og som etikettholder har jeg brukt Metall rammer fra Kort og godt.


For å få denne til å snurre har jeg en lang skrue/bolt som er festet i en rund plate i bånn av karusellen. Skuffene og penneholderen  (selve karusellen) er festet sammen, men har et hull i midten som er litt større enn skruen. Skuffene og penneholderen er tredd på skruen slik at den stikker litt opp i det midterste rommet hvor sakene står. En mutter er festet på toppen av skruen i det midterste rommet for å holde selve karusellen på plass.

Hele karusellen ble fylt opp med en gang - inkludert alle skuffene. Det sier vel kanskje noe om behovet. Totalt ble prisen for denne karusellen omlag 150kr + litt arbeid (men da fikk jeg den helt som jeg ville)

lørdag 2. juli 2011

Paper Fisherman`s totebox - Fiskeveske boks av papir

Det er alltid vanskeligere å lage noe til en mann enn en dame synes jeg - men det blir litt enklere når den jeg skal lage noe til elsker å fiske.


Utgangspunktet var at jeg hadde lyst til å lage en boks og fylle den med litt fiskeutstyr. Jeg skjønner at nye kroker trengs når en skal fiske med stang - for hver gang jeg fisker med stang mister jeg bare kroker og har bare fått fisk ved en anledning.





Boksen ønsket jeg å lage som en gammel fiskeveske. Det rutete papiret et fra salget på Panduro (jeg liker slike salg). Jeg funderte endel på hvordan det kunne bli pent i skjøtene mellom der boksen blir trangere i bunnen og toppen. Jeg fant ut at hvis jeg klippet opp etter mønsteret og limte ned bakgrunnen først og stripene etterpå - så ble resultatet ganske ok. På toppen av boksen har jeg festet en stripe med papir som lukker boksen med magnet. Papiret er "tørr embosset" med forskjellige øyestikker, frosker, mark og firfisler.



De to fiskene, krabben og vannliljen er brettet av papir (origami). Den blå fisken har samme bretteutgangspunkt som den rosa - men jeg har laget den av et lengre papirstykke for å få en lang fisk. Den rosa fisken og krabben har jeg gått over med rosa maling med glimmer i. Vannliljebladene er klippet på frihånd.



Instruksjon på bretting av disse finner du her: Origami fish, origami crab, Water Lily / lotus flower origami

Under fisken, krabben og vannliljen har jeg lagt limt på svirler. Disse er stemplet med Penny Black sitt stempel "Winter Scroll" og embosset med "Seafoam white" på overhead ark. Så er svirlene klippet ut og limt på lokket. Over svirlene har jeg lagt endel små bånd over hverandre - får å få det til å se ut som litt tang og tare. De små fiskene er en punch.



"Fluekroken" er laget av en stor sikkerhetsnål (størrelsen som brukes til kilt) som er modifisert litt. Jeg ønsket ikke å bruke en skikkelig krok her - for den er lett å stikke seg på. På den kroken jeg har laget her er det vanskelig å skade seg. Billetten under med "klem" er et stempel fra Kreativ hobby.



Utfordringer jeg er med på med denne boksen:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...