onsdag 28. september 2011

Quilted pot holders with owls


Jeg har lenge trengt nye grytekluter - men har ikke fått prioritert tid til å sy dem - men så fikk jeg plutselelig litt inspirasjon. Så da ble det litt lappeteknikk med ugler. Mesteparten av stoffene er fra Panduro Hobby og er inspirert av ugle temaet de har nå.  Jeg har også brukt litt fra skattesamlingen min av aborginske stoffer. Disse aborginske quiltestoffene er kjøpt på Nåløyet i Ski for noen år siden. På baksiden har gryteklutene fått uglestoff.

lørdag 24. september 2011

A scrapped suitcase for a traveller

Jeg har sett at mange har scrappet kofferter i forskjellige varianter. Det hadde jeg også lyst til å prøve meg på. Dette skal bli en julegave til en som skal ut å reise. Jenta er aktiv speider og liker å ferdes i og ta vare på naturen. Alt innholdet er ikke helt ferdig enda - men det kommer til å bli reiserelatert.


Jeg har kombinert stempel og bilde som jeg synes var litt av en utfordring for å få det til å se greit ut.


Tilda stempelet er "Australian Tilda". Ryggsekk, underlag, sovepose og koffert bak Tildaen er fra en fargeleggingsside på nett. Bildet av jenta er tatt på tur i England.


Roser er fra Kort og Godt, blader er stanset ut, den lille metall Aen er fra Stoff og Stil. Under blomstene er det limt på noen små steiner. "Du er unik" stempelet er fra Kreativ Hobby.

Skiltet bak "Australian Tilda" er et foto av et Australsk veiskilt.

På den andre siden av kofferten har jeg brukt stempelet "Tilda in a hurry", men fjernet kofferten hennes til fordel for en hund.


Billetten med "Klem" og "beste ønsker" er stempler fra Kreativ Hobby. Halvperler er fra Kort og godt. Bånd og tråd er fra Panduro Hobby.

Jeg har brukt en lås fra "Chlas Ohlson" til å lukke kofferten. Etter å ha studert flere håndtak på slike scrappede kofferter, kom jeg frem til at jeg ville ha et håndtak som var sentrert over låsen og ikke på den ene siden. Løsningen ble et speiderinspirert håndtak.


Slik ser kofferten ut innvendig. Litt tom enda - siden bare en ting som skal fylles i kofferten er ferdig. Bra det er en stund til jul :)


Dette er et  Mo Manning stempel - "Bronte & Bella". Jeg er så glad i dette stempelet! Jenta som skal ha kofferten har hund - så dette stempelet syntes jeg passet fint. Teksten " Vi finner ikke lykken, vi skaper den" er stempel fra Norsk Stempelblad som er stemplet og embosset på. Den hvite blondekanten er en Martha stewart punch som jeg endelig har funnet teken på hvordan man kan stemple rundt kanten (uten å ha et sett).

Malen til denne har jeg laget selv - hvis noen vil ha mal, så kan jeg lage og legge det ut. Gi tilbakemelding hvis noen vil ha mal :)


Utfordringer:

onsdag 21. september 2011

Christmas tree is sorted - juletreet er i boks...

Det er høst, men julen er ikke så langt unna - i hvertfall hvis en skal rekke å lage noen julegaver selv. Jeg har laget en liten eske med plass til et lite juletre. Denne skal bli en liten julegave til noen som "har alt".

Boksen har jeg tegnet mal på selv. Jeg har brukt stempelet "Tilda with Fir Tree" som egentlig kom ut i fjor - men for meg er dette ny innkjøpt i år. Jeg har brukt hvit Bazzill ark til selve esken og ark i Pion design "Vinterfugl" til bakgrunn. Resten av arkene er resteark. Jeg har også pyntet med kongler og en kanelstang. Jeg har også laget gran- og furukvister av papir - og det var en møysommelig prosess. Først hentet jeg inn noen gran og furu kvister - tok bilde av dem og redigerte bildene i Photoshop. Så hentet jeg opp bildene i Silhouette studio og fikk programmet til å hente opp kantene som skulle skjæres med silhouetten.


Inni boksen skjuler det seg et lite juletre. Boksen er laget slik at potta med juletreet står stødig inni esken.


Juletrær er også kuttet med Silhouetten. Her har jeg tatt utgangspunkt i gratis clipart fra nettet som jeg har redigert i Photoshop og så overført til Silhouette studio.




Alle figurene her er også skåret ut med Silhouetten.


Juletreet er ganske spinkelt enda og potta er pyntet med noen små julekuler.



Jeg deltar på disse utfordringene med denne boksen:

Har lagt ved teksten til boksen hvis noen vil bruke den :)

    lørdag 17. september 2011

    DT Kort O Mania - Autumn card

    Naboens tre er et av de første som får høstfarger her, og nå er det helt rødt - så da er vel høsten kommet.


    Ny utfordring hos Kort O Mania er tema høst. Stempelet er fra Stampers Heaven malt på akvarell. Mønsterark fra Pion design, Basic Gray (granola) og Prima Marketing (Botanical collection). Halvperler og hvite roser fra Kort og Godt.



    Inni kortet har jeg lekt meg med Silhouetten og kuttet gjerde og tre med den. Bladene er laget med en punch. Denne lønneblad punchen var den første punchen jeg investerte i, for omlag 10 år siden. Morro å dra fram noen av de gamle scrappetingene som en ikke bruker så ofte :)

    mandag 12. september 2011

    Lots of balloonies advent calendar

    Scrapping a hot air balloon - scrappe en luftballong

    Sommeren er over og høsten er her. Jeg har sett at mange er i gang med julekortene - men jeg har ikke helt kommet dit enda - men for en gangs skyld er jeg tidlig ute med adventskalenderen.


    Ballongen er laget i tykk papp. Mal på dette kommer etter hvert. Ballongen er så dekket med papir fra Panduro Hobby. Under ballongen henger en kurv som er fylt med små pyntede bokser. Målet mitt var å bruke så mange typer bokser som mulig - og her er det 20 forskjellige typer - og 24 bokser i alt.


    Slik ser altså ballongen ut med kurv før gavene er fylt rundt kurven. Snorene er festet i toppen av ballongen i en krok. De går hele veien ned under kurven og er knyttet i makramé mellom ballongen og kurven.

    Malen på kalenderen finner du her.
    Slik ser boksene ut:















    Alle boksene har jeg tegnet mal til selv - mulig jeg legger ut malene til hvordan en bretter boksene etter hvert i bloggen. Boksene er brettet i tykt tegnepapir og pyntet med restepapir. Alle er ulikt pyntet og har fått en nummer på seg. Nummeret og noe av pynten er kuttet med Silhouette maskinen.

    Konkurranser jeg er med på med denne kalenderen




    fredag 2. september 2011

    A desk organiser for a classroom

    Jeg har laget en boks til å organisere skriveutstyr til et klasserom. Denne boksen lagde jeg til klasserommet i fjor (bygd av en MDF rest). Ved slutten av året var den veldig slitt - så jeg tok den med hjem - pusset den ned og pyntet den litt. Alt av pynt og papir er rester som jeg har hatt liggende (utenom "Oxford" papiret fra Basic Gray som er i bakgrunnen fordi jeg trengte et helt papir).


    Eplet og bøkene er klippet på frihånd. Charm hånden med "Hand made" er fra Kort og Godt. Den lille marihønen er fra Søstrene Grene. Pilen tror jeg er fra Basic Gray.


    Siden denne skal stå på kateteret hadde den behov for litt lærerhumor. "Teaching is the greatest act of optimism" har jeg sett på en T-skjorte - så teksten er hentet fra den. Den lille marsboeren er hentet fra en rest av et gammelt ark fra 3ndy Papir.


    Flere rester er brukt (hurra!). Buekantene er klippet med saks og svertet med Distress ink.


    Mer lærerhumor "The alien ate my lesson plan". Det er mange unnskyldninger for å ikke gjøre lekser og jeg prøvde å komme på den dummeste av dem alle som passet til arkene jeg hadde....


    ...og da måtte jeg jo ha med en liten marsboer til fra 3ndy paper papiret.

    Jeg synes jeg måtte ha noe papir inni også og ble litt fristet til å klistre på en litt stor marsboer fra 3ndy papir inne :)

    Utfordringer jeg er med på med denne boksen:



    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...