tirsdag 29. november 2011

Template for a 3D paper hot air balloon


I september lagde jeg denne adventskalenderen. Jeg har sett mange typer kalendere og flere forskjellige varm lufts ballonger av papir - men jeg ville lage min egen modell som var tredimensjonal. Resultatet ble denne. Malen la jeg til side og nå er det vel på tide å få den publisert.

___________________________________________________

Templates and Copyright - Please read.

This is my own template. The inspiration is from an african toy hot air balloon . You are free to use my templates, and publish your own craft. However, it would be nice if you link back to me. Please do not sell or publish my templates, as they are or edited! My templates are copyrighted by law.

Dette er min egen mal. Inspirasjonen er hentet fra en afrikansk varmluftsballong leke. Du kan fritt bruke malen til å lage dine egne arbeider. Du kan også fritt publisere ditt eget arbeide. Jeg ville imidlertid satt pris på om du linket tilbake til meg. Du har ikke lov til å publisere eller selge mine maler, som de er eller redigert. Mine maler har copyright under  Åndsverksloven.



___________________________________________________


Selve ballongen er laget av tykk! papp som er tapet sammen med tykk pakketape. Det er 8 stk tykke pappbiter som er limt sammen fra denne malen.

 I toppen er ballongen forsterket med en ekstra liten sirkel med tykk papp. En krok er festen gjennom pappen og en mutter er festet inni ballongen, på den andre siden av pappen slik at kroken holdes på plass. Ballongen henges opp i kroken når den er ferdig.

Dette er den nedre delen av ballongen. Den innerste åttekanten klippes ut. Denne skal sitte på toppen av den nedre delen, med den innerste åttekanten inntil selve ballongen.

Denne skal være den nederste delen av selve ballongen. Pass på at sidene i denne åttekanten er på linje med sidene i åttekanten over.
Sett inn sidekantene mellom de to åttekantene

Det skal være to av disse delene.

Hvordan ballongdelene skal festes sammen

Under ballongen har jeg festet en liten kurv, også denne laget av papp:


Etter at du har satt sammen alle delene, dekkes de med mønsterark. Kurven har jeg festet til ballongen ved å bruke hyssing som er festet i kroken på toppen av ballongen. Snorene har jeg latt gå over ballongen, festet i små øyekroker som er limt til ballongen med limpistol. Fra den nederste åttekantede delen av ballongen har jeg samlet snorene i 4 makramésnorer. Disse makramésnorene er festet til kurven. 



Slik ser ballongen ut uten adventseskene.

torsdag 17. november 2011

A birthday card with Emerald Faeries Garden digital stamps - DT kort O Mania


Så er det klart for en ny utfordring hos Kort O Mania. Denne gangen vil vi gjerne se en dekorert eller hjemmelaget pose. Denne gangen ville jeg bruke en pose på en litt annen måte enn det jeg har gjort før - og da ble det et kort av papirposen. Jeg har brukt en hvit papirpose - pyntet begge sidene og festet den sammen i bunnen. Inni posen er det en tag som man kan skrive på.


På forsiden har jeg brukt et brukt digitalstempler fra Emerald Faeries Garden - fargelagt med fargeblyanter.  På vingene har jeg brukt Stickles-star dust glitter og Glossy accent.
Halvperler og roser fra Kort og Godt. Hvite sommerfugler er stemplet og embosset på overheadark og klippet ut. Ark er fra Pion design, Prima marketing - Botanical collection, Paper Cellar - Victorian Burgundy collection og Bazzill. Liten metallsvirle på taggen fra Korthobby.



Dette er et bursdagskort til min mor - som egentlig er litt personlig. Teksten på framsiden og baksiden av kortet er to vers av sangen "Vår beste dag" . Denne melodien ble opprinnelig skrevet til Hjemmet for Døve (nå Stiftelsen Signio) sitt hundreårsjubileum, av Jon Kirkebø Rosslund. Melodien ble første gang oppført med et orkester bestående av døve musikanter. Erik Bye skrev teksten til sangen etter å ha blitt dypt imponert. Min mor er veldig glad i denne sangen - siden hun for to år siden disputerte om hørsels og synsvansker.


Den ene siden av taggen er relativt enkelt pyntet.



På den andre siden av taggen er det plass til å skrive.

Jeg hiver meg også med på disse utfordringene:

søndag 13. november 2011

Giving the Grinch some Christmas spirit - a decorated acrylic ball ornament

Ja, ja - snart jul. Hobbykunst har ettersøkt litt juletrepynt som en konkurranse. Pynten skal leveres butikken innen 15 Desember - men kan også sendes! Synes dette var et morsomt initativ - så da er jeg med.



Jeg en jultrekule passer fint til denne konkurransen - så her er mitt bidrag. Tanken var å lage et tema inni en gjennomsiktig akryl julekule. Jeg har aldri forsøkt meg på disse før - så det var en morsom utfordring. Jeg ville at det skulle være et tema for hele kulen og et 3D oppbygd motiv inni. Etter mye tenking fram og tilbake fant jeg ut at jeg ville spre litt godt julebudskap. Jeg tok utgangspunkt i historien om Grinchens jul - sikkert flere enn Grinchen som trenger å få tilbake litt juleglede.

For dere som ikke har hørt historien, så er den skrevet av Dr. Seuss og handler om Grinchen, som har et alt for lite hjerte og derfor er slem. Han setter seg som mål å stjele julen (alle materielle juleting) fra innbyggerne i Whoville. Den lille jenta lille Cindy Lou Who klarer å få Grinchens hjerte til å vokse slik at han blir snill, og får julegleden tilbake. Det er laget både tegnefilm og spillefilm av denne herlige historien "How the Grinch stole Christmas".

Selve kulen er kjøpt på Hobbykunst. I bakgrunnen har jeg brukt juleark fra Pion design - Stjärnhimmel - Väntan på Tomten II. Gjerde har jeg tegnet selv og skåret ut med Silhouette maskin. På bakken har jeg brukt "Snow Paint" fra Panduro - og strødd Glamour Dust glitter over, mens malingen var våt. Papirrosene er fra Kort og Godt, i tillegg er det små hvite perleroser som ligger innimellom papirrosene. Disse er gjenbruk fra et gammelt perlekjede. Blondene er også gjenbruk, men disse er fra en duk.


Jeg har lett lenge etter stempler av Grinchen og Cindy Lou Who - men fant ingen. Resultatet ble å tegne dem selv. Cindy Lou Who har jeg tegnet som en blanding av spillefilmen og slik de er gjengitt i Dr Seuss bøkene. Figurene har jeg tegnet, skannet, redigert og printet ut på akvarell ark. Figurene er satt sammen i 3D med puter for å gi en effekt. Cindy Lou holder en liten flaske (fra Minnehjørnet). Denne har jeg fylt med små hjerter av Fimoleire. En liten etikett med "Christmas spirit" er skrevet ut på PC. Juletreet er brettet som origami i grønt ark, med påmalt "Snow Paint" på kantene. Jeg har festet på bjeller og stjerne i toppen av treet. Lysene på treet på bildet er lyset fra taklampa - det ble veldig gjenskinn i kula - så jeg måtte finne et lurt sted å plassere gjenskinnet når jeg tok bildet :)




På baksiden har jeg brukt teksten "Maybe Christmas," He thought, "Doesn't come from the store. Maybe Christmas.....Perhaps.....means a little bit More" - Denne har jeg funnet på nett, men redigert litt for å få plass på kortet. Dette digitalstempelet kan du finne gratis her.


Liten tag hører med - mest fordi jeg må skrive navnet et sted - før julekulen leveres til hobbykunst..


tirsdag 8. november 2011

Another gift box with fire starter sticks and matchbox


Nå går det unna mot jul, så jeg har igjen pyntet en boks med tennbriketter (fire sticks) og pyntet en fyrstikkeske med samme papirer. Denne gangen i rosa og brunt. Papir fra My Mins's Eye: Lost and Found 2 blush Princess, Crate paper - Emma`s Shoppe collection - Playhouse og Bazzill.


Knotten på lokket er fra Biltema (malt og pyntet med rosa glitter). Roser fra Kort og Godt og hjemmelaget.


På den andre siden av boksen pynter motivet fra papiret fra My Mins's Eye: Lost and Found 2 blush Princess. Den lille dragen er funnet gratis på nett her. Den er fargelagt med fettstifter.


Pynten på bunnen av boksen er ganske enkel. Her er det brukt et digitalstempel fra Emerald Faeries Garden.


Utfordringer jeg er med på:



søndag 6. november 2011

My first Christmas card this year is pink



Mindre enn to måneder til jul og det er på tide å starte med julekortene. Sist jeg var i England fant jeg en liten "craft shop" i Lewes. Da fant jeg en pakke med "Rose-Tinted Christmas - multi stack" papir på salg. Jeg har aldri laget rosa julekort før - men nå gjør jeg et forsøk. Arket med sirkler og glitter er en rest fra My Mind's Eye - Lost and Found. Stempelet er fra Nellie Snellen (sharing a biscuit). Denne gangen har jeg stemplet på ubleket kaffefilter (!?) - som jeg aldri har forsøkt før og fargelagt med blyant og fettstifter. Snøfnuggene er tegnet opp med Perlen pen. Som bjelle i lua har jeg festet en liten ekte bjelle og jenta har fått en liten ekte knapp på jakken sin. Snøen er Deco - Ice. Halvperler øg rosa roser er fra Kort og godt.


De rosa rosene er malt med litt hvit maling. Den hvite rosen har jeg laget selv - av utstansede blomster fra hvit kaffefilter. Fjærene er fra Panduro Hobby. Snoren med perler er fra et gammelt perlekjede.


Teksten i bakgrunnen er fra sangen The greatest gift of all. Den er skrevet ut fra Pc. Jeg har lagt den ut som et lite gratis "digital stempel" her - bare bruk den :)



Bak kortet har jeg laget en liten lomme med plass til julebrev - tror dette kalles "envelope card". Julekurven i midten av det runde stempelet er flettet av papir.


Jeg er med på disse utfordringene med dette kortet:

A gift tag for a couple who have just got a new home


Jeg har laget et lite kort til noen som har fått nytt seg nytt hus. Stemplet motiv har jeg fått oppstemplet av en annen scrapper - men jeg er ikke sikker på hva stempelet heter. Motivet er malt med akvarell. Arket med sirkler og glitter er fra My Mind's Eye - Lost and Found. Arket med lys trestruktur er fra Basic Gray - life of the party. På taket har jeg brukt Martha Stewart Doily Lace Edge Punch og malt kantene med distress cracle paint. Det er tre charms på kortet; en nøkkel, en veske (egentlig en hengelås) og en paraply - alle handlet i forskjellige butikker i England. Rosen er fra kort og godt.


Båndene er festet i øvre kant av tagen - i toppen av husveggen og tredd gjennom et hull i mønet på taket.

tirsdag 1. november 2011

Clean and Simple magic - New challenge at Kort O Mania - DT

Ny utfordring hos Kort O Mania og denne gangen er utfordringen Clean and Simple. Jeg synes dette er en vanskelig utfordring - siden jeg ofte liker å gjøre litt mer ut av det jeg lager. Jeg klarte derfor ikke helt å dy meg - å måtte finne på noe her også.


Vi i design team fikk et digitalstempel hver fra Saw Many  og jeg valgte motivet "Halen in Wreath". Jeg fant en liten papirrest fra Pion design "Vantan på Tomten" og fant ut at det passet med juletema. Så var det å finne på en vri på Clean and Simple.... Jeg endte opp med en litt magisk vri. En kortlomme med en tag. Når taggen er nedi lommen er ikke motivet fargelagt, mens når taggen dras ut av lommen blir den fargelagt underveis.

Ikke mulig? Joda - det er det.


Taggen er egentlig todelt. Det underste laget er digistempelet skrevet ut på hvit Bazzill ark. Så har jeg tatt kopi av dette arket med utskrevet stempel på overheadark. Bazzill arket med stemplet motiv ble fargelagt og overheadarket lagt oppå - slik at det ser ut som et bilde/ark. Disse ble festet i overkant (den røde halvsirkelen med snor i) og klippet/skåret i riktig størrelse til lommen. 


Lommen har et vindu på den ene siden. Inni lommen har jeg festet en hvit vegg som er festet i bunn av lommen. Taggen settes ned i lommen ved at det Bazzill arket med fargelagt stempel går ned bak skilleveggen, mens overhead delen av taggen går foran skilleveggen - mot vinduet i lommen - og vips et kort med litt magisk vri. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...