lørdag 28. januar 2012

New Punch Carousel - with tutorial



Slik ser min ferdige Punchekarusell ut. Karusellen består av en hul trekasse i midten. Denne har jeg valgt å fylle med skuffer for å utnytte hulrommet.


Selve karusellen består av en hul trekasse, med lister festet utenpå. Inni kassen har jeg limt trelister som skuffene hviler på. Tresirkelene i bunnen er hemmeligheten bak det å få karusellen til å svinge rundt. Det er drillet hull inni kassen (der mutteren ligger). Skruen er limt fast, på hodet, i den øverste tresirkelen. Tresirklene er limt sammen. Tresirklene er så satt under kassen slik at skruen stikker opp i hullet. Mutteren er festet litt løst slik at det er plass for selve esken å rotere rundt skruen.

Dette trenger du:
  • MDF platerest (Jeg har brukt 6mm tykkelse - hvis du bruker noe annet kan det hende du må endre målene)
  • Listerester
  • Tykk skrue med tilhørende mutter
  • Trelim
  • Stikksag
  • Eventuelt noen små spikere og hammer (for å holde MDF bitene sammen mens limet tørker)
  • Litt sandpapir
  • Malingsrest


_________________________________________________________  


Templates and Copyright - Please read.

This is my own template. The inspiration is partly from a picture of another punch carusell. You are free to use my templates, and publish your own craft. However, it would be nice if you link back to me. Please do not sell or publish my templates, as they are or edited! My templates are copyrighted by law.

Dette er min egen mal. Noe av inspirasjonen er hentet fra en annen punch karusell som jeg har sett bilde av. Du kan fritt bruke malen til å lage dine egne arbeider. Du kan også fritt publisere ditt eget arbeide. Jeg ville imidlertid satt pris på om du linket tilbake til meg. Du har ikke lov til å publisere eller selge mine maler, som de er eller redigert. Mine maler har copyright under  Åndsverksloven.



_________________________________________________________  


Bunn og kasse - Base and the box



Dette er selve bunnen på boksen i karusellen. Sidene limes på bunnen. Hvor de limes er markert i malen.





Et tips når er å lime og bruke små spikre som du fester MDF bitene sammen med til limet tørker. Når limet har tørket - trekker du spikerne ut igjen.




Dette er deler som skal inni boksen. Bunnen la jeg til for at karusellen ikke skal bli så vinglete når den snurrer. Toppen skal være under der saksene står og er nødvendig for at de ikke skal gli ned i den øverste skuffen.




Toppen av karusellen med sakseholder. Det kan være lurt å måle til det firkantede hullet i toppen når resten av karusellen er ferdig laget. Når slike "småting" blir snekret for hånd er det en fare for at en er litt unøyaktig og da er det ikke alltid at ferdige mål passer.

Mål til lister og lim de på slik at du har plass til punchene dine.


Skuff / Drawer







Mål til rester av lister og lim de inne i  punchekassen - slik at skuffene får noe å gli på 


For å å få karusellen til å snurre - To make the Carousel turn:



Du trenger to sirkler av MDF:
- Sirkel 1 - radius 12 cm
- Sirkel 2 - radius 9 cm 

Drill et hull i senteret på sirkelen på 9 cm. Dette skal være like stort eller litt større enn skruens hode. Lim de to sirklene sammen og lim fast skruen i midten i den øverste lille sirkelen - der du har drillet hull.

Another tip:



Jeg har ikke så veldig mange puncher - men trengte å ha et sted hvor jeg kunne henge opp ting. Dermed ble en av listene hengt helt i toppen av karusellen. To ringer er festet til denne, og her kan jeg henge opp ting som jeg bruker mye.

....


Karusellen ble så stor at jeg tok bildene på gulvet - Bikkja ble veldig nysgjerrig....





Lykke til hvis du prøver deg!

onsdag 25. januar 2012

An award


Jeg har fått min første award fra Nelle




Jeg synes denne awarden er litt søt. Den skal sendes videre til fem blogger som jeg blir inspirert av som har mindre enn 200 følgere. Utvalget er litt vanskelig synes jeg for det er så mange flotte blogger. Veldig mange blogger jeg følger med på har over 200 følgere, eller antallet følgere er ikke gitt. Jeg har valgt ut fem blogger som har mindre enn 200 følgere, hvor damene som har bloggene er utrolig kreative. 

Her er ihvertfall mitt lille utvalg:

mandag 16. januar 2012

Another sweet card - DT Kort o Mania

Til denne Kort o Mania utfordringen har jeg laget to kort. Dette er det andre kortet. Oppgaven er å lage noe skikkelig søtt. Dette kortet står av seg selv.



Ark fra Pion design. Hvite roser og halvperler fra Kort og Godt.  Blå rose er hjemmelaget. Teksten "Det er din dag" er skrevet ut fra pc. Sommerfugl og kantepunch fra Martha Stewart. Motivet er Spring swing fra The paper shelter. Husken henger løst i rammen slik at husker svinger når en beveger på kortet. Bak husken og jenta er det festet overheadark for å gjøre motivet sterkere ("tauene" i husken blir ellers for svake til å holde husken og jenta).

Baksiden er enkelt pyntet med plass til egen tekst.


Jeg er også med på disse utfordringene:


A card, cute as it can be - DT Kort o Mania


Ny utfordring hos Kort o Mania er "Søtt som sukker". Vi i design team har fått nydelige digitale stempler fra The paper shelter å boltre oss med. Dette motivet er Cute dressmaker. Bakgrunnsarket er fra  My Minds Eye - Deena's Penny Lane.  Blonde er Martha Stewart kantpunch med rosa, rutete bånd sydd på.


Hvite roser og halvperler er fra Kort og Godt. Rosa roser er hjemmelagde.


Nålpute laget av hjemmefarget batikkstoff i rosa med vattfyll. Jeg har festet noen halve knappenåler, små sikkerhetsnåler og en charm med teksten "Hand made" i nålputen.


Baksiden er enkelt pyntet med eget digitalt stempel, ark fra My Minds Eye - Deena's Penny Lane og kantpunch fra Martha Stewart.

Jeg deltar også på disse utfordringene:

lørdag 14. januar 2012

A new card made from leftover paper.


Det samler seg opp litt papirbiter som blir til overs. Dette kortet var et forsøk på å bli kvitt noen av restene. Igjen har jeg lekt med de nye kant punchene fra Martha Stewart.


Motivet er  Spring swing fra The Paper Shelter. Et helt nydelig motiv - synes jeg. Motivet er fargelagt med Promarkere. En liten utfordring siden jeg kun har en stykk lilla Promarker - Har brukt denne og blandet rosa, blått og grått for å få lillafarge i forskjellige nyanser.


Hvite roser er fra Kort og Godt. Rosene har fått litt Stickles på seg. Lilla rose med perle er hjemmelaget.


Baksiden er relativt enkel. Utstansede blonder og svirle, resteark og egenlaget "Håndlaget av" digitalstempel.

Jeg er med på disse utfordringene med dette kortet:

søndag 8. januar 2012

A heart shaped chocolate box


Jeg har laget en liten sjokoladeboks med form som et hjerte. Det er første gang jeg har prøvd meg på hjerteboks. Boksen er laget litt på frihånd. Papiret på utsiden er fra "Inkido - Is this love? - Laugh" Jeg har kun brukt et ark - men begge sider (grått og striper grå og burgunder/rød lilla - det kommer litt ann på øyet som ser). Jeg har også brukt burgunder/rød-lilla Bazzill. Langs kanten av lokket har jeg brukt  Martha Stewart Punch - French scroll. Bølgekantene er klippet med mønstersaks.


Stempelet med teksten "En hilsen fra hjertet" er fra Norsk Stempelblad.


Små roser er fra Kort og Godt. Hjertet i Bazzill er klippet på frihånd med saks. Bånd har jeg hatt liggende en stund. Jeg har også akkurat fått tak i den dråpeformede pynten på "Rusta".


Papiret i bunnen av esken og i lokket er "Inkido - Is this love? - Remember". Stempelet med teksten "Noen sier at lykke ikke kan kjøpes for penger. De har aldri smakt sjokolade" er fra Kreativ Hobby. I lokket har jeg brukt bladpunch og rose fra Kort og Godt.



Bunnen av boksen er enkelt pyntet med svirle og nylaget "laget av" lapp.




Jeg er med på disse utfordringene:

New unmounted stamp storage

Det er vel slik at vi som lager endel kort har endel stempler etter hvert og prøver stadig å finne bedre måter å organisere dem på. Jeg har hatt umonterte stempler liggende i permer inni plastlommer fra Binders. Problemet med disse har vært at glidelåsene i lommene raskt går i stykker og jeg synes det fort blir kaos. I tillegg blir jo ikke stemplene oppbevart i mørket når en oppbevarer dem slik. Jeg hadde behov for noe som var enkelt å ta med på treff og hvor jeg tydelig kunne se hvordan stempelet så samt hvem som har laget det/navn på stempelet.

Jeg har lett litt på nett for å finne noe og den løsningen jeg likte best var på Cino sin blogg. Problemet var bare at jeg ikke fant CD etuier som var litt store, og som ikke kostet en formue. Det ser ut som IKEA ikke selger slike store CD etuier lengre.


I romjulen startet jobben og det ble to bøker. Bøkene er heftet sammen med Metall Wire (av typen som passer "Bind it all" - maskinen). Denne maskinen har ikke jeg - men hullemaskin fungerer også for å lage hullene :) Alle sider er laminert (derfor ingen tykk pynt) før de er satt sammen til en bok.


Den første boken. Jeg har prøvd ut ny hjørnepunch for å lage doilien bak Tilda figuren. Bokstaver er skrevet ut med Silhouette maskin.


"Australian Tilda" fargelagt med Promarkere.



Bok 2 har papir fra "Basic Gray".  Bokstaver og gjerde er kuttet med Silhouette maskin.


Stempler "All loved up" med "Forever Friends"



Inni permene har jeg organisert det slik at på den første siden har jeg stemplet opp alle stemplene som henger på siden bak. Da er det lett å se hvordan stempelet ser ut. I tillegg har jeg skrevet navn på alle stemplene der jeg har klart å finne ut av det (det var litt av en jobb!)


Slik ser boka ut inni. Stempler på den ene siden og oversikt over hva som kommer på neste side på den andre. Alle sidene er laminert slik at stemplene i teorien skal henge fast på siden. Jeg hadde mange stempler som ikke hang fast - så her var det en stor jobb å gjøre. Clear stamps ble grundig vasket - og da hang de fast. Umonterte stempler fikk Ez-Mount på baksiden. Ez-Mount og tape fungerer forresten dårlig sammen og fører til masse ekstra jobb (Ikke å anbefale!)


Jeg fant ut at jeg også skulle pynte baksiden av bøkene og få på navn. Superlurt på treff :)



Så var det selve vesken. Jeg fant ut at hvis jeg skulle ha veske, så måtte den syes selv. Den skulle ha håndtak. Det skulle i tillegg være plass til begge bøkene (mest fordi jeg ikke orket å sy mer enn en slik veske akkurat da). Så da fant jeg fram noen stoff rester - kjøpte inn tykk kartong og startet prosessen. Stoffet og glidelås er fra Stoff og Stil. Jeg har ikke mønster på denne - den ble til underveis. På siden av vesken er det en lomme med glidelås til oppbevaring av småting.


Slik ble vesken inni. Jeg har laget skille mellom de to bøkene for at de ikke skal gli inni vesken når den ene er tatt ut. Bøkene er glatte utenpå siden de er laminert og ville ellers gli fort.

A card with tea candles


På fredag var jeg på scrappetreff. Jeg startet på malen til et telyskort - første gangen jeg har prøvd meg på et av denne typen. Jeg har lyst til å prøve å lage mal til kortet til silhouette maskinen - så er det bare å kjøre det ut istedet for å måle opp hver gang. Papir er noe jeg har hatt liggende - så det er greit å få brukt noe av dette.


Vintage motivet er hentet fra Magic moonlight og er gratis. Langs kanten har jeg brukt Martha Stewart "French Scroll" punch. Ordene "Varme tanker fra meg" er stempel fra Norsk Stempelblad. Roser fra Kort og Godt.


Inni kortet er teksten "Livet skal ikke begripes - det skal gripes" er stempel fra Norsk Stempelblad. Svirlen er stanset ut, mens de andre formene er klippet ut på frihånd med saks.


Baksiden er enkelt pyntet med svirle og et håndlaget merke.


Jeg har mange kjøpte stempler hvor en stempler "Laget av:" og skriver navnet sitt. Jeg fant ut at jeg ville ha noe eget - så dette lagde jeg selv. Bildet er et gratis digitalstempel. Teksten er skrevet i Wordart.

Jeg legger inn dette kortet på disse utfordringene:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...