Hobbykunst har herlige farger som kan brukes til mat. Nå er det påske, så da har vi testet ut noen av fargene og laget herlige påskeegg med hvit vaniljekrem og gul plomme.
I tillegg er det brukt lys maissirup her. Det får du i litt større matvareforetninger. Hvis du ikke får tak i det, kan du prøve å bruke vanlig lys sirup istedet.
Vaniljekrem:
1,5 dl maissirup
6 spiseskjeer myk margarin
1/2 ts salt
1 ts vaniljeekstrakt
8,5 dl melis
Sjokoladetrekk
400 g melkesjokolade
Til pynting:
En blokk Oasis
Aluminiumsfolie
Framgangsmåte
Bland vaniljekremen sammen. Fordel kremen i to boller. 2/3 av kremen i den ene bollen og 1/3 av kremen i den andre. Tilsett hvit farge til den største klumpen med krem og gul farge til den minste klumpen med krem og bland godt.
Sett kremen i kjøleskapet i 10 minutter, slik at den blir litt stiv. Ta ut den gule kremen og trill ut små kuler. Diameter ca 1 cm, ellers blir eggene for store (men det er en smakssak).
Sett kulene i fryseren i 10 minutter slik at de stivner. Ta ut kulene og den hvite kremen. Nå triller du baller av den hvite kremen, trykker den flat og legger en gul kule inni. Rull den hvite kulen sammen, med den gule kulen inni. Form som små egg. Sett eggene tilbake i fryseren i 10 minutter, slik at de stivner igjen.
Nå skal eggene dekkes med sjokolade. Til denne oppskriften går det med ca 400g melkesjokolade.
Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovnen. Ta ut eggene av fryseren og sett dem fast på små lollipopp pinner. Her er pinnene satt ned i en blokk med oasis, med aluminiumsfolie rundt. Dette er kun for at de skal stå stødig men sjokoladen stivner. Eggene kan også stå på en asjett mens sjokoladen stivner, men de blir penere dersom de får stå på en pinne mens de tørker. Sett hele blokken med pinnene inn i kjøleskapet i 20 minutter.
Fjern pinnen, ved å holde i pinnen og dra av egget med en gaffel. Da blir det ikke "fingermerker" i sjokoladen.
Da er det bare å nyte påsken videre.
God påske
Lagt inn av Kirsten Hyde.
Nam - disse ser gode ut, takk for oppskriften !
SvarSlett:-) Nina
Takk, du kreative Kirsten 💛
SvarSlettDenne oppskriften må prøves 😉