tirsdag 23. februar 2021

Keep Faith - Primalayout - Publisert i TPC i januar 2021

Her er bakgrunnsarket "Live Loudly" fra Prima sin Stella Teal kolleksjon. Dette er skåret opp litt på kryss og tvers, for å ta hensyn til blomstene på arket. Øverst er det et ark med trestruktur fra en gammel Primakolleksjon. Dette er egentlig en liten rest, som jeg har spart på. Den er kutta og fiksa litt på for at resten skal være tilstrekkelig stor for prosjektet.

 

Bakgrunnensarkene er først montert sammen bit for bit, for at mønstre skal passe og rester skal holde. Her har bakgrunnen så fått litt farge med med Ken Olivers Color Burst pulverfarge i blått. Deretter er det sprayet på vann for å fiksere og spre ut fargen. Denne typen farge er jeg veldig glad i. Den er fargesterk, men fordi den er pigmentpulver, kan du selv ha styring på hvor sterk du vil ha fargen. Deretter sprayer du på vann for å lage en slags vannfarge rett på papiret.

Her har jeg lagt osteklut i bunnen av motivet. Dette er med på å skape et litt difust utrykk og å drøye blomstene. Så har jeg plassert bilde med vindu og sprosser. Lignende sprosser kunne du få kjøpt for en tid tilbake hos Prima, støpt i resin. Jeg var nok aldri rask nok til å få tak i disse, da de var i butikken. Dessuten er disse støpt i en fast størrelse. Her har jeg derfor laget min egen variant i den størrelsen som passet meg. Her er det laget en ramme og en sprosse i Silhouette studio. Deretter har jeg kuttet ut disse i flere eksemplarer i hvit papir og limt dem oppå hverandre for å skape en viss tykkelse.

Den hvite rosen med grønt senter, er laget med Heartfelt sin Classic Rose, dies og 3D form. Disse er laget i 250g akvarellpapir, med grønn distressoxide i midten av blomstene, før de er satt sammen. Det er også små blomster laget med Lush Lilac sin serie med stempel, dies og 3D form. Disse er laget med Vellum for å få den tynne og skjøre lokken, farget med blå Distress Oxide og de har fått litt glitter på seg. Resten er Primablomster fra ulike kolleksjoner. Tannhjulene innimellom er eget design og de er kuttet med Silhouette. Innimellom er det også små die cuts med Tim Holtz dies og små utklipp fra rester etter gamle Prima kolleksjoner.

Keep Faith 

mandag 22. februar 2021

Sommerkort med ark fra Crate Paper

 Det er sikkert mange med meg som lengter mot sommeren. Man trenger noe å se mot og lengte mot på alle måter. Her har jeg fått tak i noen skikkelige sommerark fra Crate Paper og det er det blitt ett gladkort ut av.



Arkene som er brukt her er fra blokken Sunny Days fra Crate Paper. Arkene er i skikkelig gladfarger og gir en god dommerfølelse. Perfekt for denne årstiden.


Blokka, Sunny Days fra Crate Paper. anbefales, fantastiske sommervibber.





Livet smiler er dies fra Papirdesign.


Baksiden er helt enkelt pyntet med paneler og Gratulererstempel fra Mathia sin stempelplate Kos og klem tekster.



Mathiastemplene, her Kos og klem plata, er populære, og de er trykket opp i et begrenset opplag. Ønsker du stemplene, er det ikke noe lurt å vente så lenge.


 

onsdag 17. februar 2021

Minialbum med Prima sin Georgia Blues kolleksjon - Pulbisert i TPC i juni 2020

 

Minialbum er utrolig fine gaver. De egner seg til alle slags store begivenheter, om det er barnedåp, bursdager, konfirmasjon eller bryllup. Her har jeg laget et bryllupsalbum med Prima sin herlige Georgia Blues kolleksjon.  Slike album lager jeg fine, men med enkle sider innvendig, slik at mottaker selv kan sette inn bilder. Jeg bruker om lag 40 timer på å lage et slikt album. Dersom du er litt uerfaren med å lage album, går det trolig litt mer tid. Slike projekter må du regne med å bruke litt tid på å lage.


Type prosjekt: Minialbum
Stilart: Lag på lag - Primastil
Teknikker:  Lage album fra bunnen, diecutting og lag på lag.
Pynt/dekor: Ark : Prima Georgia Blues kolleksjon. Reprint sin serie I do - Bride and Groom. Tredekor: Love the moment fra SnipArt. Blomster; Fra Prima og laget med former og dies fra Heartfelt. Tykk lerretstape, Dobbeltsidig tape fra Biltema og Scoretape. Kandies fra Spellbinders - Card Creator.



Framgangsmåten jeg bruker på å lage minialbum kan du finne i denne bloggposten.  Flere ideer til minialbum kan du finne i denne artikkelen i The Papercrafting: Minialbum: Hvordan lager jeg det og hvordan videreutvikler jeg det?

 

Sidene i albumet

 

Her viser jeg noen av sidene og tagene i albumet. Det er også lagt inn en video i slutten av artikkelen, hvor du kan se hele albumet. På mange av kantene er det brukt kantdies. Her har jeg brukt Card reator pakken med dies fra Spellbinders. Slike avslutninger på sidene gjør seg ekstra godt i slike album, men er litt arbeid å få til pent. Her er det også brukt mye gullark og blå ark i kantene for ekstra effekt og for å binde sammen sidene med gulleffektene i arkene i Prima sin Georgia Blues kolleksjon




Her er det lagt acetatark rett før sidene. Dette er et acetatark fra Rayher som er lagt dobbelt, for å få med gulleffekter på toppen og bunnen av arket jeg har kuttet til.

Alle taggene som ligger innimellom sidene har Mr og Mrs stående på undersiden av taggen. Dette er designet og kuttet med Silhouettemaskin. I kanten her er det dieset ut en liten kant for å kunne ta ut taggen enklere. Her er det brukt en liten dies fra settet Fancy Rectangles and Layers die set fra LDRS.

 

Arket her er fra Papirdesign.






 

Video av minialbumet (engelsk audio):

 

 

Håper på å se flere som begir seg ut på å lage minialbum fra bunnen av.



fredag 12. februar 2021

Enkle kvikklunsjkort med mal

 Ikke alt trenger å være kjempekomplisert. Her har jeg laget noen superenkle Kvikklunsjkort av ark fra Kaisercraft og My Minds eye. 




Arkene til det blå kortet er fra Kaisercraft sin "Oh Happy day" kolleksjon med arket Star light og Fire Crackers. Det andre kortet med bulldog på og kobberstriper er laget av ark funnet på salg hos Hobbykunst i fjor, og er er et gammelt ark fra My Minds eye - Hey Mister.


Teksten på baksiden er stemplet med tekster fra Mathia design, og er kuttet med Silhouette. Filen er en gratis kuttefil fra Birds cards.





Bretteboksene/kortene er laget med samme mal. Her har jeg laget meg en silhouettefil, som gjør at disse er meget enkle å kjappe å lage.


Sidene lukkes her med magneter, slik at kortet ikke åpner seg av seg selv.


Kortet brettes enkelt rundt kvikklunsjen.



Mal - Template


Mål på sjokoladen:  Lengde; 12 cm (4 3/4″, Bredde; 7 cm ( 2 5/8″), Høyde: 1,4 cm (1/2″)









Lykke til

Scrappehilsen fra Kirsten

 

tirsdag 2. februar 2021

Vinterlandskap med Chibitronics lys

 Her har jeg laget en liten titteboks med Chibitronics lys




Boksen her er laget av gjenbruk av papp fra embalasje. Den er 8cm bred, 13cm høy og 4cm dyp. Pappen er limt sammen med limpistol. Toppen er laget med tykk og gammel dies fra Tim Holtz, kuttet i papp. 



På forsiden, har båksen fått limt på et hjerte fra et gammelt smykke. Deretter er det malt hvit med gesso. Deretter er det limt på hvite halvperler, i ulike størrelser.


Innsiden av boksen er bygd opp med ulike dies fra Rayher.  Disse er limt sammen med tykke 3D puter. 

Huset, grenen og  istappene er fra diessettet Winter birdhouse, fra Rayher.

Bakken er laget med diesen Snowflake Boarder fra Rayher.




Sidene på boksen er dekket med arket Simple Stories: On Island Time - Simple Vintage Coastal. Dette arket har en nydelig trestruktur, som minner om drivved.



På toppen av boksen skjules bryteren som kobler på eller bryter strømkretsen. Her er det brukt en brads (som er koblet på kobberbåndet), og som er festet i en charms. Både bradsen og charmsen er strømførende.


Viktig å huske på når du skal koble:


Først og fremst. Denne typen koblinger er ikke farlig. Du får ikke farlig eller merkbar strøm i deg. Ikke lek med strøm i stikkontakten, den er farlig.


Du trenger, kobbertape, diode, et klokkebatteri (eller batteri fra telys) 
og en hjemmelaget bryter. Du kan kjøpe dioder og kobbertape hver for seg eller et starter kit med alt i ett.

For at lyset skal fungere må strømmen gå gjennom en krets en vei. Strømmen kan bare gå en vei i kobbertråden, den kan ikke gå fram og tilbake. Det vil si at du må koble en "sirkel/firkant", slik at strømmen av elektroner kan gå rundt kobbertråden. Det er batteriet som bestemmer hvilken vei elektronene går. Elektronene går fra - polen, gjennom kobbertråden og til + polen på batteriet.  (For å forvirre, pleier man å si at strømmen går fra + polen på batteriet til - polen).

Når du lager en bryter, lager du egentlig en lukket krets - slik at elektronene kan gå fra batteriet og tilbake til batteriet, uten at det er brudd. Da er bryteren skrudd på (nederste bildet over). Dersom du har bryteren av (øverste bildet over), blir det brudd på veien elektronene kan gå og da går det ikke strøm i kretsen. 

Bryter er her laget av charms som er festet med en brads til kobbertråden. Når bryteren skrues på, skyves charmsen over batteriet. For at dette skal fungere må charms og brads være strømførende. De fleste metaller fungerer fint. Du kan også lage andre brytere.

Dioder er litt spesielle pærer. Diodene fungerer bare når strømmen går en bestemt vei gjennom dem, og ikke den andre veien. Prøv deg frem for å se om du har fått strømmen riktig vei gjennom dioden (snu dioden, eller snu batteriet).

Du er avhengig av at dioden er klistret skikkelig til kobbertråden for at dette skal fungere. Sjekk koblingen. Du kan gjerne lime litt limpistollim over koblingen mellom dioden og kobbertapen, men ikke søl over dioden.



Lykke til.