torsdag 7. juli 2011

DIY Desktop Carusel

Ja, ja. Jeg har etterhvert fått mer og mer tusjer, sakser og andre ting som jeg trenger et bedre oppbevaringssystem for.

Jeg har søkt litt på nett og sett endel penneholdere, mange er vanskelig å få tak i her i landet og mange er veldig dyre. Jeg hadde bestemt med for at det skulle være en god størrelse på den og at den skulle kunne snurre og skuffene skulle være litt dypere enn dem jeg hadde sett på nett. Den skulle være enkel og hvit.

Jeg bestemte meg for å tørke støv av stikksagen og lage noe selv. Jeg dro på den lokale byggvarebutikken og fikk kjøpe en rest av en skadet MDF plate (ca 50cm x 200cm x 0,5cm) for 20 kr. Bitene ble tegnet opp, sagd ut, slipt og limt sammen med trelim. Etter at den var satt sammen ble den grunnet og malt med antikkhvit vannbasert lakkmaling.


Knotter til skuffene ble kjøpt på Biltema og som etikettholder har jeg brukt Metall rammer fra Kort og godt.


For å få denne til å snurre har jeg en lang skrue/bolt som er festet i en rund plate i bånn av karusellen. Skuffene og penneholderen  (selve karusellen) er festet sammen, men har et hull i midten som er litt større enn skruen. Skuffene og penneholderen er tredd på skruen slik at den stikker litt opp i det midterste rommet hvor sakene står. En mutter er festet på toppen av skruen i det midterste rommet for å holde selve karusellen på plass.

Hele karusellen ble fylt opp med en gang - inkludert alle skuffene. Det sier vel kanskje noe om behovet. Totalt ble prisen for denne karusellen omlag 150kr + litt arbeid (men da fikk jeg den helt som jeg ville)

6 kommentarer:

 1. Wow Amazing never seen anything like this made you have a fabulous blog I have so enjoyed looking through
  Thank you
  Wendi

  SvarSlett
 2. Herlig påfunn igjen. Den var skikkelig fin. Og moro at du lager slikt selv.

  SvarSlett
 3. WOW!!! Den var knallfin! Skjønner at du er en aldri arbeidsledig multikunstner ;)

  SvarSlett
 4. Du er jo skikkelig handy, du! Denne ble bare så fin. Har selv en Desktop carousel fra Making memories, og er veldig fornøyd. Disse rommer bare helt utrolig mye.

  SvarSlett
 5. Å du milde måne.! For en fantastisk sak! En slik en skulle ville jeg og hatt meg. Men jeg er langt ifra så god på slike snekkring saker he he. Helt fantastisk lekker og ikke minst fantastisk praktisk!! :D

  SvarSlett
 6. Jøss, jeg er søkkimponert!!!!!!! Har du både tegna og laga den selv?? Du er jo helt genial og ikke minst fingernem! Hatten av for deg!! :-))

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...