søndag 22. april 2012

Paper suitcase - tutorialFlere har ønsket mal på scrappet koffert. Derfor har jeg laget en mal. Flere har laget slike kofferter før, i ulike størrelser og varianter. Ideen er derfor ikke min, men dette er min versjon. Denne er ganske stor (16,5cm*23cm*8cm) - slik at den har plass til en gave inni.


________________________________________________________  


Templates and Copyright - Please read.

This is my own template. The inspiration for the suitcase is from several similar paper creations.  You are free to use my templates, and publish your own craft. However, it would be nice if you link back to me. Please do not sell or publish my templates, as they are or edited! My templates are copyrighted by law.

Dette er min egen mal. Inspirasjonen til kofferten er hentet fra flere lignende papir kreasjoner. Du kan fritt bruke malen til å lage dine egne arbeider. Du kan også fritt publisere ditt eget arbeide. Jeg ville imidlertid satt pris på om du linket tilbake til meg. Du har ikke lov til å publisere eller selge mine maler, som de er eller redigert. Mine maler har copyright under  Åndsverksloven.

_________________________________________________________  
Du trenger:
- Tre like mønsterark til utsiden av kofferten
- To mønsterark til å dekke inni kofferten.
- 2 ark tynnpapp/bazzill eller en stor plate tynn papp.
- 1 ark tykk papp.
- 1 ark ensfarget til hjørnene og eventuelt hank.
- Lås. Jeg har brukt en fra Clas OhlsonAlle stiplede linjer preges og alle hele linjer skjæres/klippes. Mål opp på pappen selv. Denne figuren står ikke i forhold til målene.

Dette er hele utgangspunktet jeg har brukt. Hvis du bruker tynn papp i størrelse 30cm*30cm - så starter du å tegne opp på den ene pappen fra venstre og på den andre fra høyre. Fortsett å tegne til det ikke er mer papp igjen. Når du har klippet ut disse to delene - limer du de sammen der mønsteret overlapper.

I øvre og nedre kant av figuren du nå har klippet ut - er det 4 små 4cm*4cm tagger som brettes inn og limes fast til siden av kofferten.

Nå må du lage forsterkninger i siden av kofferten. Du trenger ikke forsterkning i bunnen og lokket. Forsterkningene lages av den tykkere pappen. Mål og skjær ut 4 stk 4cm*16,5cm og 4 stk 4cm*23cm. Disse limes på innsiden av kofferten i sidene.

Nå kan du pynte kofferten med papir på utsiden. Så har jeg festet på låsen. Jeg har brukt superlim og brads for å feste den. Bradsene er tredd gjennom hullene i låsen og gjennom alle pappbitene og festet med superlim på innsiden av kofferten. Etterpå har jeg pyntet kofferten inni. Dermed skjules festene for låsen under papiret.


Koffert dekorert innvendigFor å lage hjørnene har jeg tegnet opp sirkler. Alle stiplede linjer preges og alle hele linjer skjæres/klippes. Lim på den grå biten og brett den under deler der radiusen står. Hjørnet kan nå limes på kofferten. Du trenger 8 slike hjørner.Lykke til

7 kommentarer:

 1. Denne kofferten er kjempe tøff! Stilig at den er litt stor da, sånn at det er plass til litt oppi den! :) Du lager mye fint du! :) Hyggelig å se deg igår også! :) Klem

  SvarSlett
 2. Such a great creation and awesome tutorial - thank you.

  Stunning design too!

  See you soon

  toodles

  hazel x

  SvarSlett
 3. What a wonderful tutorial . Have pinned it. Here is the pin link
  Box making tutorials

  SvarSlett
 4. Ik heb het patroon van de koffer gebruikt en de link hier naartoe gezet.
  http://kaartcreaties-judith.blogspot.nl/2015/09/huwelijks-reiskoffer.html
  Groetjes van Judith

  SvarSlett
 5. Nydelig, jeg sitter bare å gaper og nyter alt det flotte <3
  Takk for at du deler med oss :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...