torsdag 12. august 2021

Dear Santa, I was framed - Julekort med Prima

 Sommeren går mot hell. Flere begynner å tenke produskjon av julekort og julegaver. nye julekolleksjoner er på vei ut, men du kan fremeles få tak i noen av de eldre kolleksjonene, som dette arket fra Prima - Most Wonderful Time Of The Year-Christmas In The Coun, eller kanskje har du det liggende? Det er en herlig kolleksjon i tradisjonelle julefarger. I fjor kom Prima med rosa julekolleksjon og det blir det i år også. Her er bakgrunnen fra arket og nissen med rådyret er klippet ut fra den andre siden av arket.Rammen på kortet er klippet ut fra arket  All That I Need - With Love By Frank Garcia - fra Prima. Ikke all pynt trenger å være dyr, det å klippe ut motiver fra ark er en billig måte få pynt og motiver på.


Teksten "Dear Santa, I was framed" er skrevet i Silhouette studio og printet og kuttet med Print og Cut funksjonen i programmet. Ferdig med hvite rammer og ferdig kutta ut. Kjempelett. Dette kortet har snøstjerne med rosa glitter i front. Dette er fra Rayher og passer suverent til den julerøde bakgrunnen - selv om man skulle tro at rosa og rødt ikke er gode fargetoner sammen. Lignende farge på glitter finner du i dette glitteret fra Rayher 


Her er det også laget en kortstøtte. Denne er fin når du skal ta bilde av kortet, eller vise det fram. Basisfilen tinner du hos Bird Cards som gratisfil og du får ulike filtyper som fungerer på flere kuttemaskiner.Dersom du gir vekk litt kort eller lager for salg, tenker jeg ofte det er lurt å lage serier med kort. Dette sparer deg tid og du får brukt opp hele arket du er i gang med på kortene. Dermed hoder du utgiftene nede og restene minimale. Her ble det laget fire kort. Kortrammen, har jeg tegnet på Silhouette studio, og kortet er dobbelt med skriveplass inne i kortet.


Kortene er laget litt etter samme mal, men pyntet litt forskjellig. 


All trepynten på kortene er fra Rayher. Det er brukt juletrær og hjortersnøfnugg (med og uten rosa glitter) og runde motiver.
Blomstene er laget med Heartfelt sett med gamle røde mønsterarkrester. Blomstene og noe av trepynten har fått litt glitterpynt med Stickles i kantene på kronbladene. Hvem har ikke stickles liggende i hylla hjemme som du ikke har fått brukt på en stund?

Noe av trepynten fra Rayher kommer med både kobberglitter og rosaa glitter. Men glitteret kan også påføres trefigurene selv, med lim og litt glitter i riktig farge. Enten som Stickles med ferdig lim, eller lim hvor du tilfører glitter etterpå.


Dette glitteret fra Rayher er en superfin farge, både med tradisjonelle julefarger og de nyere rosa julekolleksjonene til Prima.
Alle delene er lagt på kortet i lag på lag med 3D puter for å få litt dimensjon i kortene. Under rammen er det lagt en liten svirl med hvit sytråd. 


Ut av et ark med Prima - Most Wonderful Time Of The Year-Christmas In The Coun, fikk jeg fire kort i serie


Håper dette inspirerte til litt kreative julesysler utover høsten. Se også igjennom eldre kolleksjoner av juleark i butikkene. Det kan være at du finner noen gullfunn, og du har julekolleksjonene i butikkene allerede nå.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...