onsdag 23. mars 2011

Didgeridoo, den første hjemmelagde i tre

For tre år siden gikk jeg inn i en Indigenous Creations butikk i Darwin - da var det gjort! Jeg hadde bestilt min første didgeridoo - som skulle sendes hjem på døra når jeg var tilbake i Norge. Målet var ihvertfall å få lyd i den når jeg kom hjem.

Etter endel øving fikk jeg lyd i den og etterhvert fikk jeg også til sirkelblåsingen - alt ved å lese meg til det på internet og se på You Tube.

Etterhvert fant jeg ut at den didgeridooen jeg hadde kjøpt hadde sine begrensinger. Det er jo ikke så lett å få tak i didgeridooer her i Norge, så da dro jeg til London for å kjøpe en ny, som skulle passe bedre til min spillestil. Jeg fikk tak i en som er laget av Djalu og den er helt super - men kjempetung!


Siden en didgeridoo ikke er det enkleste instrumentet å dra med seg, bestemte jeg meg for å forsøke å lage en reisedidgeridoo. Jeg lagde en mal på hvordan hulrommet i didgeridooen skulle være. Tegnet det opp på to treplanker speilvendt og begynte å hule ut. Etterpå satte jeg i noen treplugger og limte delene sammen. Så formet jeg utsiden, pusset og lakkerte den. Denne er laget av gran - fordi det var det jeg fikk tak i som var tørt.


Her er den ihvertfall - men jeg tenkte at jeg også måtte legge ut lyden av hvordan den låter - så derfor ble det en filmsnutt. Er ikke helt fornøyd med denne didgeridooen siden jeg gjerne skulle fått flere overtoner og fått til en raskere spilling, men tror jeg har funnet ut hva som er teorien bak å få flere overtoner og bedre "back pressure" samtidig og dermed blir det et nytt forsøk senere.

2 kommentarer:

  1. Hei. Så morsomt at du også har fått deg blogg. Takk for sist, forresten. Nå har jeg vært innom og sett igjennom bloggen din, og du verden så mye flott og spennende du holder på med. Jeg gleder meg til utfordringen med DT på Hobbykunst. Det blir en utrolig flott butikk. Har lagt meg til som følger hos deg. Ønsker deg en fin helg.

    SvarSlett
  2. WOoOW så kul den er.... du er jo bare helt fantastisk flink og kreativ;) Imponert jeg;) Og lyden ble kjempe fin;)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...