onsdag 22. januar 2020

Shakerkort med washitape med tutorial

Mange sier de ssynes det er vanskelig å lage noe med washi tape. Allikevel er det mange som både har mye og kjøper washi tape, bare fordi de er så fine. Jeg er nok en av dem som også har mye washi tape. Men jeg bruker også disse tapene veldig mye på kort og LOer spesielt. Her viser jeg to shaker kort som er laget helt uten mønsterark. Istedet har jeg brukt washitape som bakgrunn og dermed laget "eget ark" i gull og sølvfarger.


Kortene har jeg holdt relativt enkle. Begge kortene er laget på samme måte, men den ene har firkantet shakervindu, mens den andre har rundt vindu. Her er det selvfølgelig bare fantasien og type dies du har som som er begrensende for hvordan formen er på vinduet.


 Motivene her er 3D klistremerker fra Rayher, som finnes i en mengde temaer.

 

Shakerkort med med gulltapeI disse shakerkortene er det brukt glassperler fra Rayher.Her er det brukt washitape som er 3cm bred med gullruter. som er lagt rundt et liten kartongbit på 9x9 cm. Oversiden av shakerkortet er en liten hvit kartongbit som også er 9x9cm. Her er det kuttet en firkant inne i kartongbiten, festet litt asetat på baksiden og 3D tape på baksiden av rammen. Asetaten er nå festet mellom kartongen og 3D tapen. Jeg legger så kulene i midten av arket med washitapen og limer rammen over. Bak dette har jeg limt et gullark, for å få en ramme rundt shakerboksen (9,5x9,5cm). Tilslutt har jeg limt dette over på kortbasen som er 10x10cm.

Ballonger og tekst er fra et sett med bursdags 3D klistremerker fra Rayher.
Shakerkort med sølvtape
I dette shakerkortet er det brukt små sølvglasskuler fra Rayher.Måten å lage kortet på har samme framgangsmåte og mål som kortet over. Selve shakerboksen er 9x9cm. Istedet for å ha en firkant i midten på shakerboksen, har jeg her dieset en sirkel i den hvite kartongen. Her har jeg valgt å bruke glitterwashitape, istedet for gullkartong bak shakerboksen. Arket bak er her på 9,5x9,5cm. Langs kanten er det brukt en tynn glittersølvtape. Inne i midten av denne kartongbiten har jeg festet washitape med gullprikker. Jeg har har ikke cært nøyaktig med endene på denne tapen, da washitapeendene her ikke synes.  Det er festet asetet til baksiden av det som skal bli shakerboksen og bak aseteten på rammen, er det festet 3D tape.På dette kortet er det brukt et Lama 3D klistremerke. Disse er kjempesøte.  På framsiden er det her også laget et lite banner med glittersølvtapen.


Lykke til med å lage shakerkort og å sette i gang å bruke washitape.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...