søndag 13. november 2011

Giving the Grinch some Christmas spirit - a decorated acrylic ball ornament

Ja, ja - snart jul. Hobbykunst har ettersøkt litt juletrepynt som en konkurranse. Pynten skal leveres butikken innen 15 Desember - men kan også sendes! Synes dette var et morsomt initativ - så da er jeg med.Jeg en jultrekule passer fint til denne konkurransen - så her er mitt bidrag. Tanken var å lage et tema inni en gjennomsiktig akryl julekule. Jeg har aldri forsøkt meg på disse før - så det var en morsom utfordring. Jeg ville at det skulle være et tema for hele kulen og et 3D oppbygd motiv inni. Etter mye tenking fram og tilbake fant jeg ut at jeg ville spre litt godt julebudskap. Jeg tok utgangspunkt i historien om Grinchens jul - sikkert flere enn Grinchen som trenger å få tilbake litt juleglede.

For dere som ikke har hørt historien, så er den skrevet av Dr. Seuss og handler om Grinchen, som har et alt for lite hjerte og derfor er slem. Han setter seg som mål å stjele julen (alle materielle juleting) fra innbyggerne i Whoville. Den lille jenta lille Cindy Lou Who klarer å få Grinchens hjerte til å vokse slik at han blir snill, og får julegleden tilbake. Det er laget både tegnefilm og spillefilm av denne herlige historien "How the Grinch stole Christmas".

Selve kulen er kjøpt på Hobbykunst. I bakgrunnen har jeg brukt juleark fra Pion design - Stjärnhimmel - Väntan på Tomten II. Gjerde har jeg tegnet selv og skåret ut med Silhouette maskin. På bakken har jeg brukt "Snow Paint" fra Panduro - og strødd Glamour Dust glitter over, mens malingen var våt. Papirrosene er fra Kort og Godt, i tillegg er det små hvite perleroser som ligger innimellom papirrosene. Disse er gjenbruk fra et gammelt perlekjede. Blondene er også gjenbruk, men disse er fra en duk.


Jeg har lett lenge etter stempler av Grinchen og Cindy Lou Who - men fant ingen. Resultatet ble å tegne dem selv. Cindy Lou Who har jeg tegnet som en blanding av spillefilmen og slik de er gjengitt i Dr Seuss bøkene. Figurene har jeg tegnet, skannet, redigert og printet ut på akvarell ark. Figurene er satt sammen i 3D med puter for å gi en effekt. Cindy Lou holder en liten flaske (fra Minnehjørnet). Denne har jeg fylt med små hjerter av Fimoleire. En liten etikett med "Christmas spirit" er skrevet ut på PC. Juletreet er brettet som origami i grønt ark, med påmalt "Snow Paint" på kantene. Jeg har festet på bjeller og stjerne i toppen av treet. Lysene på treet på bildet er lyset fra taklampa - det ble veldig gjenskinn i kula - så jeg måtte finne et lurt sted å plassere gjenskinnet når jeg tok bildet :)
På baksiden har jeg brukt teksten "Maybe Christmas," He thought, "Doesn't come from the store. Maybe Christmas.....Perhaps.....means a little bit More" - Denne har jeg funnet på nett, men redigert litt for å få plass på kortet. Dette digitalstempelet kan du finne gratis her.


Liten tag hører med - mest fordi jeg må skrive navnet et sted - før julekulen leveres til hobbykunst..


5 kommentarer:

 1. Kirsten

  Absolutely magnificent - I just love it.

  Take care.

  Hazel x

  SvarSlett
 2. Wow! Denne var rålekker. Du har lagt ned en del jobb på denne ser jeg ;-)

  SvarSlett
 3. You did a great job ,really looks so creative work,i apperciate your talented work.....What's price of this card ????
  business gift cards
  Pvc cards

  SvarSlett
 4. Denne var ikke overraskende utrolig flott!!! Så flott og gjennomtenkt. Den juleteksten håper jeg du finner, hvis ikke tror jeg at jeg bare skriver den på pc'en og printer, den var veldig fin. Kanskje vi sees på torsdag?

  SvarSlett
 5. Så utrolig fin og gjennomført denne kulen var. Og skikkelig tredimensjonell også. Morsomt at du har tegnet figurene selv - du er flink. Har ikke noe forhold til "grinchen" - og "cindy". Er disse figurene fra en bok, eller?

  Takk for i går. Veldig koselig besøk av deg.
  Klem fra meg!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...