tirsdag 29. november 2011

Template for a 3D paper hot air balloon


I september lagde jeg denne adventskalenderen. Jeg har sett mange typer kalendere og flere forskjellige varm lufts ballonger av papir - men jeg ville lage min egen modell som var tredimensjonal. Resultatet ble denne. Malen la jeg til side og nå er det vel på tide å få den publisert.

___________________________________________________

Templates and Copyright - Please read.

This is my own template. The inspiration is from an african toy hot air balloon . You are free to use my templates, and publish your own craft. However, it would be nice if you link back to me. Please do not sell or publish my templates, as they are or edited! My templates are copyrighted by law.

Dette er min egen mal. Inspirasjonen er hentet fra en afrikansk varmluftsballong leke. Du kan fritt bruke malen til å lage dine egne arbeider. Du kan også fritt publisere ditt eget arbeide. Jeg ville imidlertid satt pris på om du linket tilbake til meg. Du har ikke lov til å publisere eller selge mine maler, som de er eller redigert. Mine maler har copyright under  Åndsverksloven.___________________________________________________


Selve ballongen er laget av tykk! papp som er tapet sammen med tykk pakketape. Det er 8 stk tykke pappbiter som er limt sammen fra denne malen.

 I toppen er ballongen forsterket med en ekstra liten sirkel med tykk papp. En krok er festen gjennom pappen og en mutter er festet inni ballongen, på den andre siden av pappen slik at kroken holdes på plass. Ballongen henges opp i kroken når den er ferdig.

Dette er den nedre delen av ballongen. Den innerste åttekanten klippes ut. Denne skal sitte på toppen av den nedre delen, med den innerste åttekanten inntil selve ballongen.

Denne skal være den nederste delen av selve ballongen. Pass på at sidene i denne åttekanten er på linje med sidene i åttekanten over.
Sett inn sidekantene mellom de to åttekantene

Det skal være to av disse delene.

Hvordan ballongdelene skal festes sammen

Under ballongen har jeg festet en liten kurv, også denne laget av papp:


Etter at du har satt sammen alle delene, dekkes de med mønsterark. Kurven har jeg festet til ballongen ved å bruke hyssing som er festet i kroken på toppen av ballongen. Snorene har jeg latt gå over ballongen, festet i små øyekroker som er limt til ballongen med limpistol. Fra den nederste åttekantede delen av ballongen har jeg samlet snorene i 4 makramésnorer. Disse makramésnorene er festet til kurven. Slik ser ballongen ut uten adventseskene.

1 kommentar:

  1. Den luftballongen er stilig som alt det andre 3D du lager. Ønsker deg en fin adventstid. Klem fra Hege

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...