fredag 2. desember 2011

Masking digital stamps and rubber stamps - tutorial

Maskering er en teknikk som brukes når en setter sammen to eller flere stempler, slik at de ser ut som et stempelmotiv. Dette kan gjøres for å legge på et bakgrunnsbilde eller tekst og et figurstempel forran eller fordi en for eksempel vil at figuren en stempler skal holde noe.

Flere har begynt å ta i bruk digitale stempler. Jeg maskerer ofte stempler sammen - og det er fint å kunne bruke de vanlige stemplene en har sammen med digitale stempler. Her følger en liten tutorial på hvordan en kan maskere disse sammen.


Her har jeg brukt stempelet Australian Tilda - som jeg ville skulle sitte på noen kofferter. Koffertene er en fargeleggingsside som jeg har funnet her. Slike fargeleggingssider fungerer fint som digitalstempler.

Fremgangsmåte:


  1. Stemple hovedmotivet på arket du vil bruke. Det kommer an på hva du skal fargelegge med. For eksempel Akvarellpapir til akvarellmaling eller Letraset 270g som her fordi jeg skulle fargelegge med Promarkere.
  2. Stemple det samme motivet på vanlig printer/kopi papir. Dette arket skal brukes til å maskere med.
  3. Klipp vekk bakgrunnen bak figuren der du vil at bakgrunnen skal synes bak figuren.
  4. Tape forsiktig kopipapiret med utklippet figur over hovedmotivet (1) slik at figurene ligger rett over hverandre.
  5. Prøv deg frem med et blankt vanlig printerark i printeren for å få riktig størrelse på bakgrunnen. Når du er fornøyd med størrelsen taper du motivet ditt (1) over printerarket slik at du ser at motivet ligger rett bak arket med motivet (1) - slik at utskriften nå vil komme på motivet. Sett arket inn i printeren igjen og pass på at du legger det riktig veg, slik at utskriften nå kommer oppå motivet (1) og ikke på den andre siden av arket :) På bilde 5 er koffertene skrevet ut over hovedmotivet.
  6. Her har printerarket (2 og 3) som har maskert hovedmotivet blitt fjernet og det er bare å starte å fargelegge
  7. Printerarket (2 og 3) etter utskriften den siste gangen.
  8. Motivet er ferdig fargelagt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...