lørdag 28. januar 2012

New Punch Carousel - with tutorialSlik ser min ferdige Punchekarusell ut. Karusellen består av en hul trekasse i midten. Denne har jeg valgt å fylle med skuffer for å utnytte hulrommet.


Selve karusellen består av en hul trekasse, med lister festet utenpå. Inni kassen har jeg limt trelister som skuffene hviler på. Tresirkelene i bunnen er hemmeligheten bak det å få karusellen til å svinge rundt. Det er drillet hull inni kassen (der mutteren ligger). Skruen er limt fast, på hodet, i den øverste tresirkelen. Tresirklene er limt sammen. Tresirklene er så satt under kassen slik at skruen stikker opp i hullet. Mutteren er festet litt løst slik at det er plass for selve esken å rotere rundt skruen.

Dette trenger du:
 • MDF platerest (Jeg har brukt 6mm tykkelse - hvis du bruker noe annet kan det hende du må endre målene)
 • Listerester
 • Tykk skrue med tilhørende mutter
 • Trelim
 • Stikksag
 • Eventuelt noen små spikere og hammer (for å holde MDF bitene sammen mens limet tørker)
 • Litt sandpapir
 • Malingsrest


_________________________________________________________  


Templates and Copyright - Please read.

This is my own template. The inspiration is partly from a picture of another punch carusell. You are free to use my templates, and publish your own craft. However, it would be nice if you link back to me. Please do not sell or publish my templates, as they are or edited! My templates are copyrighted by law.

Dette er min egen mal. Noe av inspirasjonen er hentet fra en annen punch karusell som jeg har sett bilde av. Du kan fritt bruke malen til å lage dine egne arbeider. Du kan også fritt publisere ditt eget arbeide. Jeg ville imidlertid satt pris på om du linket tilbake til meg. Du har ikke lov til å publisere eller selge mine maler, som de er eller redigert. Mine maler har copyright under  Åndsverksloven._________________________________________________________  


Bunn og kasse - Base and the boxDette er selve bunnen på boksen i karusellen. Sidene limes på bunnen. Hvor de limes er markert i malen.

Et tips når er å lime og bruke små spikre som du fester MDF bitene sammen med til limet tørker. Når limet har tørket - trekker du spikerne ut igjen.
Dette er deler som skal inni boksen. Bunnen la jeg til for at karusellen ikke skal bli så vinglete når den snurrer. Toppen skal være under der saksene står og er nødvendig for at de ikke skal gli ned i den øverste skuffen.
Toppen av karusellen med sakseholder. Det kan være lurt å måle til det firkantede hullet i toppen når resten av karusellen er ferdig laget. Når slike "småting" blir snekret for hånd er det en fare for at en er litt unøyaktig og da er det ikke alltid at ferdige mål passer.

Mål til lister og lim de på slik at du har plass til punchene dine.


Skuff / DrawerMål til rester av lister og lim de inne i  punchekassen - slik at skuffene får noe å gli på 


For å å få karusellen til å snurre - To make the Carousel turn:Du trenger to sirkler av MDF:
- Sirkel 1 - radius 12 cm
- Sirkel 2 - radius 9 cm 

Drill et hull i senteret på sirkelen på 9 cm. Dette skal være like stort eller litt større enn skruens hode. Lim de to sirklene sammen og lim fast skruen i midten i den øverste lille sirkelen - der du har drillet hull.

Another tip:Jeg har ikke så veldig mange puncher - men trengte å ha et sted hvor jeg kunne henge opp ting. Dermed ble en av listene hengt helt i toppen av karusellen. To ringer er festet til denne, og her kan jeg henge opp ting som jeg bruker mye.

....


Karusellen ble så stor at jeg tok bildene på gulvet - Bikkja ble veldig nysgjerrig....

Lykke til hvis du prøver deg!

5 kommentarer:

 1. Absolutt fantastisk!! Tusen takk for at du deler og at du orker å lage en tutorial av dette. Nå gjenstår det bare å få Snekker-Mannen til å hive seg rundt. :)

  SvarSlett
 2. FY FABIAN !!!!! Du er steike dyktige da, herlighet, mister munn og mæle her :)))

  SvarSlett
 3. wow....... kjempestilig!!!!
  må prøve meg på en sånn etter hvert!! Tusen takk for at du deler oppskriften!! <3

  SvarSlett
 4. Wow!!!Er imponert!!!!! Den ble knall flott!!! Flink du :-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...