onsdag 30. september 2020

Den lille vertinnegaven - Boks med smil og melkerull - med mal

 Nå er det snart tid for produksjon av små jule og vertinnegaver. Bokser med sjokolade er alltid populært.


Her har jeg laget en liten boks til melkerull og smil. Mal finner du nederst i blogginnlegget.Her er det brukt ark fra serien Reprint: Roses - Lilac Paris Collection. I stedet for å bruke farget kartong under panelene, har jeg her brukt et gammelt ark fra Maja sin Nyhavn kolleksjon, fordi det passet i fargen.


Blomstene som er brukt her, er gamle blomster jeg har hatt liggende en stund.


Stempelet "takket være deg" er et stempel fra Mathia sin stempelplate Kos og Klem.Boksen her åpnes diagonalt, med vindu til sjokoladene. Smil og melkerull er like store, så begge sjokolader passer inn her. Melkerullene har nå hatt en spesiell hilsen og her synes jeg "Partners in crime" passet godt.


Hver side kan åpnes, slik at man kan få ut sjokoladen. Under mønsterarket har jeg her en liten magnet, slik at boksen ikke åpner seg uten at du åpner den selv.


Det er også brukt magneter for å lukke selve boksen, i tillegg til bånd.

Mal med forklaring:


Den første delen danner selve boksen. Denne trenger du to av. Det danner en trekantet boks til hver av sjokoladene. Vinduet her er bare et forslag, men du kan selvølgelig lage din egen versjon av vindu. Bretten på 5,3cm, (markert med orange stjerner) limes innunder sidekanten til venstre, slik at det danner en trekant. De andre brettene skal ikke limes. Disse danner et lokk som kan åpnes for å få ut sjokoladen. Jeg har brukt noen tynne magneter mellom mønsterarkene jeg har pyntet med, for at boksen skal lukke seg.


Disse to delene skal gjøre at de to boksene henger sammen. Skjør ut og lim figuren til høyre (med vinduer), over vindussidene på begge boksene. Brett i midten og slå de to vindussidene mot hverandre. Nå kan du lime på ferdig utklippet figur til venstre på utsiden av boksen, slik at hengelet i midten havner rett utenfor, og nesten berører, hengslet som er laget inne i boksen. 


Jeg har i etterkant limt et bånd rundt boksen. Båndet knyttes, slik at boksen lukkes. Jeg har i tillegg brukt mangeter for å lukke boksen.


Deretter kan du pynte med mønsterark som du selv vil.

Lykke til


1 kommentar:

  1. kjempefin boks, men jeg skjønte ikke helt dette med hengslene , skal den første klippes i to ? Tusen takk for at du deler disse flotte ideene med oss andre

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...