lørdag 22. oktober 2011

A christmas shaker card - A challenge at "Ski treffet"


Forrige helg var det Ski treff på Drømtorp. Kort konkurransen denne gangen var utfordrende og dermed morsom.

Kriteriene var som følger
Lag et kort i Valgfritt format/form.
Kortet skal ikke ha fargelagt stempelmotiv,
og det skal være minst fem ulike stempeltekster
på hovedsiden av kortet. (Kan være enkeltord).
Det skal ikke pyntes med blomster.

Ideen ble til på dagstur med båt fra England til Frankrike (da det ikke var så mye annet å gjøre). Første utfordring var å ikke ha med stemplet motiv. Motivet av bjørnen og snømannen er fra The Bear Essenstials. Dette var et utklippsark jeg kom over i England. Jeg ønsket at det skulle være en helhet i kortet og kom på at jeg hadde stempelet med teksten " Å stable snø i morsomme figurer.." fra North star stamps.

Utklippsarket har flere like motiver på et ark - så det ble klippet ut og montert på puter for å få 3D effekt. Det skulle ikke være blomster på kortet og vinterkort egnet seg derfor til temaet. Jeg har montert halvperler fra Kort og Godt på svirlen i bakgrunnen for å få effekten av Misteltein - for det er jo ikke en blomst :) Gjerdet i bakgrunnen er kuttet på Silhouette maskinen. Snø på hatten til snømannen og på bakken er malt med hvit tykk akrylmaling og hatt på glitter mens malingen var våt - for å få snøeffekt. Snøfnuggene er malt med Perlen pen.

På tekststemplene har jeg enten brukt hele stempelet eller maskert deler av dem vekk. Jeg ønsket at teksten ikke skulle være for framtredende på kortet - og utføres med forskjellige teknikker. Kortet er et shaker kort, fylt med små runde glassperler og utstansede snøfnugg.


Det ene stempelet er stemplet på krympefolie før det er krympet i ovnen. Jeg har også laget en liten snømann som henger på gjerdet. Snømannen er laget av perler i ulike størrelser, festet sammen med ståltråd. Rundt halsen på snømannen har jeg festet en liten tråd til skerf.Innsiden av kortet er noe enklere. Den samme snømannen er også tatt med inni kortet.


Innsiden av kortet er brettet ut. "God Jul" båndet er fra Søstrene Grene - kjøpt for noen år siden.Stempelet "Livet måles ikke i hvor mange ganger vi puster, men hvor mange øyeblikk som tar pusten fra oss" er fra Norsk stempelblad. Siden jeg ikke har Sizzix, Vagabond eller Cuttlebug - måler jeg opp sirkler med passer og klipper ut bølgekanter med mønstersaks - det fungerer også helt greit.


Baksiden av kortet ser slik ut. Husene er klippet/skåret på frihånd og svertet i kantene.

Jeg sender rundt 80 julekort hvert år - men jeg ikke alle julekortene blir så detaljerte.


Jeg vant konkurransen på Ski treffet med dette kortet. Takk til alle som stemte :)

5 kommentarer:

 1. Wow, så stilig! Uendelig mange flotte detaljer å studere her. :)

  SvarSlett
 2. Du fikk min stemme på dette utrolig flotte kortet! Så utrolig kreativt, og en ufattelig god løsning på oppgaven! Jeg stod og studerte detaljene lenge, og falt helt for kortet ditt :)

  SvarSlett
 3. Utrolig lekkert kort, må jeg si. Så flotte detaljer og herlig løsning av oppgaven. Skjønner godt du vant, jeg rakk aldri stemme på noen av oppgavene, sånn er det når man er fersking på treffet... Ha en aldeles strålende fin og kreativ uke. Klem Jeanette :)

  SvarSlett
 4. Vet du, når jeg så dette kortet på Ski-treffet, så var det nesten ikke vits i å se på de andre, for jeg falt helt pladask! Det er bare så utrolig vakkert, og ett kort man må se på maaange ganger for å få med seg alle detaljene.
  Motivet er bare herlig og passer perfekt sammen med teksten, den lille snømannen er nydelig og detaljene på snøfnugget og den krympede teksten er fantastisk.
  Og jeg må bare si at alle 4 sidene er utrolig lekre og gjennomført.
  Den som får dette er skikkelig heldig, og jeg er bittelitt misunnelig :)
  Klem fra Nina.

  SvarSlett
 5. Great album, love the layers and embellishments!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...